Musical Highlights - Zaterdag 17 februari 2024

Een musical is de ultieme vorm van theater waarbij toneelspel, zang en dans gecombineerd worden. Op de zaterdag van de Scratch brengen we een selectie van muzikale hoogtepunten uit verschillende musicals ten gehore. Het programma is heel divers; van klassiekers als The Phantom of the Opera en Les Miserables tot de ABBA hits uit Mama Mia. 

De eerste keer dat dit onderdeel van de Scratch Muziekdagen op het programma stond was op zaterdag 1 februari 1997, geleid door Jules van Hessen. Martin van der Brugge is in 2000 begonnen met het dirigeren van de Musical Highlights en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Dit jaar dirigeert hij voor de 25e keer bij de Scratch!

Dirigent: Martin van der Brugge

Solisten:

Käthe Staallekker – sopraan
Sem van der Hijden – tenor

Programma


Miss Saigon
We Will Rock You
Evita
Les Misérables

Soldaat van Oranje
The Phantom of the Opera
Sister Act
Mamma Mia!

Klik hier voor het volledige programma
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Zing of speel mee!

Je kan aan de Musical Highlights deelnemen in het koor of het orkest. Iedereen mag in het koor meedoen, of je nou heel goed bent of niet. Voor het orkest geldt de eis van ruime (> 5 jaar) orkestervaring en uiteraard kom je uitstekend voorbereid naar de scratchdag.

Je deelname aan de Scratch begint met het aanmelden. Vervolgens kan je gaan oefenen met bladmuziek en oefenbestanden. Het hoogtepunt is natuurlijk de Scratch dag zelf, waarop je eerst een hele dag met het volledige koor, orkest en de dirigent en solisten de nummers gaat oefenen. Vervolgens worden de stukken 's avonds met zijn allen uitgevoerd voor publiek in een heus concert.

Denk bij de Scratchdag aan het meenemen van je deelnamebewijs en een paars accent in je kleding.

Meer informatie over de locatie van de Scratch vind je hier, en over waar je op de dag zelf allemaal kan eten hier.

Vragen?

Bij eventuele vragen kun je contact opnemen via het contactformulier (categorie deelnemers of orkest) of bellen naar 06 2552 4340 voor dringende zaken (alleen voor koor).

 

Dagschema:

08.45 kerk open
09.30 start repetities
12.45 lunchpauze
13.45 middag repetitie
17.15 dinerpauze
18.45 kerk open
19.30 uitvoering
22.00 einde concert waarna borrel (voor eigen rekening)

Aanmelden

Aanmelden voor zowel het koor als het orkest kan via de knop hieronder.* De aanmeldprocedure voor koor en orkest verloopt voor bestaande deelnemers niet meer via het inloggen met deelnamenummer en postcode, maar door een eenmalige omzetting naar een persoonlijk account.

Daarnaast wijzigt de betaalmethode. Je kunt alleen nog kiezen voor direct betalen via iDEAL. Er vindt dus géén automatische incasso achteraf meer plaats!

Bestaande deelnemer
Doorloop eenmalig de omzetting naar een persoonlijk account. Klik op ”aanmelden” en vervolgens op de knop “bestaande deelnemer”. Vul het deelnamenummer van vorig jaar met de postcodecijfers in. Het deelnamenummer vind je in de linkerbovenhoek van de Scratch nieuwsbrieven die je van ons ontvangt of op oude deelnamebewijzen.

Nieuwe deelnemer
Klik op de knop “nieuwe deelnemer” en vul je e-mailadres in. Volg de verdere stappen.

Klik op de ontvangen link en je kunt je direct aanmelden. We sturen je een wachtwoord voor latere inlog.

Bij het inschrijven kan je ook een lunch of diner bijbestellen en (daar waar van toepassing) digitale bladmuziek en/of digitale oefenbestanden. Op één e-mailadres kunnen meerdere deelnemers worden aangemeld als je je samen met anderen wilt aanmelden voor de Scratch.

Toch problemen? Raadpleeg dan deze uitgebreide instructie. ls dat niet helpt: geef je melding aan ons door via het contactformulier (categorie "algemeen").

Stappenplan na jouw aanmelding:
• Je ontvangt een aanmeldbevestiging. Controleer je gegevens goed;
• De aanmelding wordt daarna door ons beoordeeld.
• Bij deelname in het orkest volgt een controle op geschiktheid & instrumentbehoefte. Dit kan enkele dagen duren;
• Na acceptatie ontvang je een acceptatiebevestiging met daarin de betaallink. Wijzigingen in de aanmelding zijn niet meer mogelijk;
• Na ontvangst van de betaling ontvang je binnen 7 dagen een deelnamebevestiging met info wanneer je het deelnamebewijs ontvangt, en je eventueel bestelde bladmuziek en oefenbestanden kunt downloaden.

* Het reserveringssysteem opent in een nieuw venster, sta popups toe als je browser deze tegenhoudt.

Aanmelden

Bladmuziek en oefenbestanden

Om te kunnen oefenen voor de Scratch dag is er bladmuziek beschikbaar en kun je oefenbestanden gebruiken.

Voor het koor is de bladmuziek voor de Messiah via een externe partner te bestellen. Informatie hierover ontvang je bij je deelnamebevestiging.

De bladmuziek voor het orkest leveren wij niet meer in bruikleen maar als downloadbestand in PDF.

De oefenbestanden voor het koor zijn te bestellen tijdens je aanmelding, deze worden vervolgens als MP3 downloads beschikbaar gesteld. Er zijn geen fysieke CD's meer te bestellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te oefenen met Cyberbass - zie hiervoor de website van Cyberbass.

Indien je bij ons digitale oefenbestanden of bladmuziek hebt besteld, is dit vanaf 1 november te downloaden door in te loggen via deze link of de knop hieronder. Je hebt hiervoor je gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Download oefenmateriaal

Extra repetitie

Ook dit keer zal er een oefendag voor het Musical programma worden georganiseerd door Sing Along Events, onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. Deze oefendag zal plaatsvinden op zaterdag 3 februari 2024 van 10 tot 16 uur in kerk de Regenboog in Leiden. De kosten bedragen € 15 en er is ook een mogelijkheid om een lunch te bestellen. Aanmelden via website Sing Along Events.

Op deze pagina zijn voor iedereen ook alle live opnames te beluisteren!

NB Scratch Muziekdagen Leiden is hiervoor niet verantwoordelijk en heeft geen verdere informatie.

 

Tarieven

Deelname bewijs
Normaal tarief € 47
Vrienden tarief € 42

Bladmuziek en oefenmateriaal
Bladmuziek orkest € 0
Bladmuziek koor € 8
Ingezongen oefenbestand MP3 (per stemsoort) € 6


Lunch & Diner Zie toelichting Eten bij de Scratch
Lunch Pieterskerk € 8
Diner Buddhas vlees € 21
Diner Buddhas vegetarisch € 21
Diner Pavarotti vlees € 20
Diner Pavarotti vegetarisch € 20


Uitrijkaart parkeerterrein Haagweg € 11, op de dag zelf te koop in de Pieterskerk.

Administratiekosten € 7,50 bij annulering
Administratiekosten € 3,00 bij wijziging

Kom luisteren!

De Pieterskerk is met haar mooie akoestiek en statige uitstraling, een prachtige locatie voor een bijzonder concert. Zowel om te luisteren als om te kijken. Tijdens de uitvoeringen van de Scratch Muziekdagen wordt de kerk speciaal ingericht met stoelen en een tribune om alle concertbezoekers een mooie plek te kunnen bieden. Wil je komen genieten van de muziek of iemand bewonderen die mee zingt of speelt? Dan kan je concertkaarten kopen. Meer informatie over de locatie van de Scratch vind je hier.

Tijdschema:

18.45 kerk open
19.30 uitvoering
22.00 einde concert waarna borrel (voor eigen rekening)

Vragen?

Bij eventuele vragen kun je contact opnemen via het contactformulier (categorie concertkaarten).

Eerste rang

De stoelen op de eerste rang geven een mooi overzicht over het orkest, de solisten en de grote tribunes waarop de bijna 900 zangers zich bevinden. Vanwege de grootte van de kerk, kan de afstand tot het podium redelijk ver zijn. Dit betreft vaste (genummerde) plaatsen.

Tweede rang

Bezoekers op de tweede rang zitten doorgaans schuiner voor het podium en hebben een minder compleet overzicht dan de bezoekers op de eerste rang. De tweede rang zijn vrije zitplaatsen.

Bestellen

Via de knop concertkaarten bestellen op deze pagina* kan je via Ticketkantoor je bestelling doen. Bij de kaarten voor de eerste rang kun je zelf aangeven welke stoelen je wilt reserveren. Voor de tweede rang gelden geen vaste/gereserveerde plaatsen. Als je de bestelling hebt afgerond en de iDEAL betaling hebt gedaan, ontvang je je bestelde kaarten in je mailbox.

Reserveren concertkaarten voor eerste rang rolstoelplaatsen

Wij hebben voor concertbezoekers in een rolstoel enkele plaatsen op de eerste rang beschikbaar. Deze plekken bieden tevens plaats voor één begeleider. Gezien het beperkte aantal plaatsen, is het wel noodzakelijk deze uiterlijk een week voor het concert te reserveren. Dit kan uitsluitend via telefoonnummer 06 2552 4340.

Tarieven

1e rang regulier
1e rang gereduceerd

2e rang regulier
2e rang gereduceerd

€ 27,50
€ 22,-

€ 22,50
€ 17,-

Gereduceerd tarief geldt voor CJP pas en kinderen t/m 15 jaar.

Uitrijkaart parkeerterrein Haagweg € 11, op de dag zelf te koop in de Pieterskerk.

Concertkaarten bestellen

* Het reserveringssysteem opent in een nieuw venster, sta popups toe als je browser deze tegenhoudt.

Vragen kunnen via het contactformulier (categorie concertkaarten) worden gesteld.