Messiah - Donderdag 16 februari 2023

Op de eerste dag zingen en spelen we de Messiah van Georg Friedrich Händel, in de bewerking van Wolfgang Amadeus Mozart (1789).

Dirigent: Bernhard Touwen
Solisten:

Heleen Koele – sopraan
Dave ten Kate – countertenor
Jan Willem Schaafsma – tenor
Robert Jan Agricola – bas

Zing of speel mee!

Je kan aan de Messiah deelnemen in het koor of het orkest. Iedereen mag in het koor meedoen, of je nou heel goed bent of niet. Voor het orkest geldt de eis van ruime (> 5 jaar) orkestervaring en uiteraard kom je uitstekend voorbereid naar de scratchdag.

Koor: Uitgave Novello; de delen 34, 35, 36 en 41 worden niet uitgevoerd.
Orkest: Uitgave Peters; de delen 32, 33, 34 en 39 worden niet uitgevoerd.

Je deelname aan de Scratch begint met het aanmelden. Vervolgens kan je gaan oefenen met bladmuziek en oefenbestanden. Het hoogtepunt is natuurlijk de Scratch dag zelf, waarop je eerst een hele dag met het volledige koor, orkest en de dirigent en solisten de nummers gaat oefenen. Vervolgens worden de stukken 's avonds met zijn allen uitgevoerd voor publiek in een compleet concert.

Denk bij de Scratchdag aan het meenemen van je deelnamebewijs en een paars accent in je kleding.

Meer informatie over de locatie van de Scratch vind je hier, en over waar je op de dag zelf allemaal kan eten hier.

Dagschema:

08.45 kerk open
09.30 start repetities
12.45 lunchpauze
13.45 middag repetitie
17.15 dinerpauze
18.45 kerk open
19.30 uitvoering
22.45 einde concert waarna borrel (voor eigen rekening)

Vragen?

Bij eventuele vragen kun je contact opnemen via het contactformulier (categorie deelnemers of orkest) of bellen  naar 06 4453 1123 voor dringende zaken (alleen voor koor).

Aanmelden

Aanmelden voor zowel het koor als het orkest kan via de knop hieronder.* Als je al eerder hebt meegedaan, kan je inloggen met je deelnamenummer. Dit nummer kan je vinden in de linkerbovenhoek van de Scratch nieuwsbrieven die je van ons ontvangt in je mailbox of op oude deelnamebewijzen. Heb je nog geen deelnamenummer, meld je dan aan als nieuwe deelnemer. Er wordt dan gelijk een deelnamenummer voor je aangemaakt.

Bij het inschrijven vragen wij een aantal persoonsgegevens zodat we het deelnamebewijs naar je toe kunnen sturen. Ook kan je bij het inschrijven een lunch of diner bijbestellen en (daar waar van toepassing) digitale bladmuziek en/of digitale oefenbestanden. Als je de inschrijving volledig hebt afgerond, ontvang je van ons een inschrijfbevestiging. Wij vragen je de gegevens op deze bevestiging goed te controleren. Mocht je nog iets aan willen passen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nadat wij je hebben geplaatst, ontvang je van ons een deelnamebevestiging. Op deze bevestiging staat de datum waarop wij je het deelnamebewijs zullen toesturen en hoe je eventueel bestelde bladmuziek of oefenbestanden kunt downloaden. Wanneer je je deelnamebewijs niet binnen twee weken na de op de deelnamebevestiging vermelde datum hebt ontvangen, verzoeken wij je contact op te nemen met ons via het contactformulier op de contactpagina.

Het totaalbedrag voor jouw deelname wordt afgeschreven via een éénmalige automatische incasso. Betalen per iDeal is niet mogelijk.

* Het reserveringssysteem opent in een nieuw venster, sta popups toe als je browser deze tegenhoudt.

Aanmelden

Bladmuziek en oefenbestanden

Om te kunnen oefenen voor de Scratch dag is er bladmuziek beschikbaar en kun je oefenbestanden gebruiken.

Voor het koor is de bladmuziek voor de Messiah met korting via een externe partner te bestellen. Informatie hierover ontvang je bij je deelnamebevestiging. De bladmuziek voor het orkest leveren wij niet meer in bruikleen maar als downloadbestand in PDF.

De oefenbestanden voor het koor zijn te bestellen tijdens je inschrijving, deze worden vervolgens als MP3 downloads beschikbaar gesteld. Er zijn geen fysieke CD's meer te bestellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te oefenen met Cyberbass - zie hiervoor de website van Cyberbass.

Al het bij ons gekochte materiaal is te vinden in je account, te bereiken via de knop Downloads, in het menu rechtsboven op deze pagina. Mocht je nadat je inschrijving compleet is nog iets willen nabestellen, dan kan je hierover een bericht sturen via het contactformulier (kies voor de categorie "Algemeen").

Studiedag Messiah

Dit jaar biedt COV Con Amore, onder leiding van dirigent Bernhard Touwen, de gelegenheid de lastige delen van de Messiah extra te oefenen.

De scratch studiedag voor de Messiah is op zaterdagmorgen 11 februari 2023 van 10 - 13 uur.
Locatie is het Kerkelijk Centrum de Regenboog, Watermolen 1, 2317 ST Leiden.
Deelnameprijs is € 27,50, inclusief koffie/thee in de pauze.
Aanmelden via website Con Amore.

NB Scratch Muziekdagen Leiden is hiervoor niet verantwoordelijk en heeft geen verdere informatie.

Tarieven

Deelname bewijs
Normaal tarief € 43
Vrienden tarief € 40

Bladmuziek en oefenmateriaal
Bladmuziek orkest € 0
Bladmuziek koor - bij externe partner te bestellen
Ingezongen oefenbestand MP3 (per stemsoort) € 6

Lunch & Diner Zie toelichting Eten bij de Scratch
Lunch Pieterskerk € 8,50
Diner Buddhas vlees € 21
Diner Buddhas vegetarisch € 21
Diner Pavarotti vlees € 21
Diner Pavarotti vegetarisch € 21

Uitrijkaart parkeerterrein Haagweg € 10, op de dag zelf te koop in de Pieterskerk.

Kom luisteren!

De Pieterskerk is met haar mooie akoestiek en statige uitstraling, een prachtige locatie voor een bijzonder concert. Zowel om te luisteren als om te kijken. Tijdens de uitvoeringen van de Scratch Muziekdagen wordt de kerk speciaal ingericht met stoelen en een tribune om alle concertbezoekers een mooie plek te kunnen bieden. Wil je komen genieten van de muziek of iemand bewonderen die mee zingt of speelt? Dan kan je toeschouwerskaarten kopen. Meer informatie over de locatie van de Scratch vind je hier.

Tijdschema:

18.45 kerk open
19.30 uitvoering
22.45 einde concert waarna borrel (voor eigen rekening)

Vragen?

Bij eventuele vragen kun je contact opnemen via het contactformulier (categorie deelnemers of orkest) of bellen  naar 06 2552 4340 voor dringende zaken.

Bestellen

Via de knop Toeschouwerskaarten bestellen op deze pagina kom je op het bestelformulier voor de toeschouwerskaarten.*  Als je de bestelling hebt afgerond en verzonden, ontvang je van ons een bevestiging van je bestelling. De kosten zullen door middel van een éénmalige incasso van je rekening worden afgeschreven. Betalen per iDeal is niet mogelijk. De bestelde kaarten zullen vanaf medio januari 2023 naar je worden toegestuurd.

Voor de toeschouwers één rang

Er is één rang toeschouwerskaarten beschikbaar. Iedereen zit hierbij op losse stoelen zonder nummering. Er gelden dus geen vaste/gereserveerde plaatsen. Hieronder vallen ook plekken op een toeschouwerstribune.

Reserveren toeschouwerskaarten voor rolstoelplaatsen

Wij hebben voor concertbezoekers in een rolstoel enkele plaatsen beschikbaar. Deze plekken bieden tevens plaats voor één begeleider. Gezien het beperkt aantal plaatsen, is het wel noodzakelijk deze uiterlijk een week voor het concert te reserveren. Dit kan uitsluitend via telefoonnummer 06 2552 4340.

Tarieven

Dit jaar is er maar één rang met vrije plaatskeuze!

Normaal tarief € 23,50
Korting tarief (CJP en kinderen t/m 15 jaar) € 20,50

Uitrijkaart parkeerterrein Haagweg € 10, op de dag zelf te koop in de Pieterskerk.

Toeschouwers kaarten bestellen

* Het reserveringssysteem opent in een nieuw venster, sta popups toe als je browser deze tegenhoudt.